2013. november 14., csütörtök

Barátság vagy szerelem???

Azt mindenki tudja, hogy milyen veszélyekkel jár, ha egy barátságból szerelem lesz: ha a kapcsolat mégsem működik, valószínűleg a barátság sem lesz már a régi, ha mégis megvan közöttetek a szikra, lehet, hogy érdemes kockáztatni. A barátságból szövődött szerelmek elég ritkán születnek úgy, hogy egy finom kávé mellett megbeszélitek, érdemes lenne szerencsét próbálnotok egymás mellett. Sokkal valószínűbb, hogy egyszer csak kipattan egy szikra, és hirtelen úgy kezdetek el nézni a másikra, ahogyan korábban még nem. Ha a szerelmi kapcsolat ellen azt az egyetlen érvet tudjátok felhozni, hogy féltek, rámehet a barátságotok, arról már lecsúsztatok: ha el is fojtjátok a vonzalmat, a kapcsolatotok valószínűleg már úgy sem lesz a régi, nem fogtok örülni, ha a másik járni kezd valakivel, és nem tudtuk többé semlegesen tekinteni egymásra. Akkor meg már miért ne adnátok egy esélyt a dolognak.

Sokan félnek attól, hogy egy ennyire intim helyzetben nem tudnak majd feloldódni a másik előtt, nem tudják levetkőzni a régi beidegződéseket.
Ugyanakkor sokan mondják, hogy ha a kezdeti feszengésen sikerül átlépnetek, akkor az együttlétek sokkal élvezetesebbek lehetnek, hiszen ez azért mégiscsak a kölcsönös bizalmon, az intimitás megélésén alapszik, ez pedig nektek sokkal jobban mehet, mint azoknak, akik még csak most ismerkednek.?

Egy új kapcsolatban mindig ott bujkál a félelem: mit fog szólni választottunkhoz a család és a barátok, és vajon rólunk mit gondol majd a szerelmünk családja és haveri köre? Ha régi barátok vagytok, akkor ezt jó eséllyel megúszhatjátok, hiszen valószínűleg ismeritek egymás legközelebbi rokonait, a baráti körötök nagy része pedig akár azonos is lehet.
Így nem kell attól félned, hogy a barátaid nem fogadják majd el a párodat, vagy esetleg ő érzi magát kínosan feszengve a családi rendezvényeken, hiszen tulajdonképpen minden ugyanúgy történik majd, ahogy eddig – csak ezentúl kicsit szorosabban ültök majd egymás mellet.


'Lexi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése